Dan državnosti

No verjetno boste na debelo pogledali ja a ob taki uri Štefan piše. Ja no tisti ki me poznajo pa takih ni malo, vejo da sem delaven človek ki gre spat ob deseti ali pa malo čez no sem pa zato že pred šesto pokonci. Ne pa tako kot postopači ki mi ob pol enajstih napišejo dobro jutro Štefan. No pa da nebom zašel. Takole si rečem čez dan, zastavo sem obesil himna se mi vrti na radiju na blogu sem pa že tako napisal o našemu dnevu državnosti kakšna leta prej. Tako da zdaj je samo še za uživat. No potem pa preden grem spat si še pogledam malo za spomin kaj sem napisal pa kako so bili lepi odzivi no pa mi skoraj oči ven padejo. Štefan buča stara o dnevu državnosti nisi pa še nič napisov! O dnevu samostojnosti in enotnosti ja, pa o Božiču pa o Veliki noči no še celo o komunističnemu prazniku dela no ampak o dnevu državnosti pa nič. No pa si rečem kaj čmo, danes bo pa nočno delo, haha pa sem se za škatlo usedel pa začel tolčti po tastaturi. Takole da zdaj je ura malo do deset pa bomo videli kdaj končam. Pri meni gre to bolj počasi ko nisem z računalniki ravno skup zrasel.

No najprej takole da boste vedeli. 25. junija 1991 je slovenija za gmej postala neodvisna ko smo sprejeli deklaracijo o neodvisnosti in pa temeljno ustavno listino o samostojnosti in enotnosti naše države. Potem je pa sledil napad Srbov ki smo ga odbili kot bi mignil torej v desetih dnevih. No pred tem mamo pa dan samostojnosti in enotnosti to si pa tukaj prečitajte, je bilo pa 26. decembra 1990 ko so razglasili plebiscit da se čmo odcepit. No zdaj vas že slišim da se pritožujete ja no saj to že vse vemo. Ja hvala Bogu da veste samo žal je tako da jih pa veliko ne ve. Tamali od Staneta je vedno rekel da ne ve čisto kaj je dan državnosti pa dan samostojnosti, je pa ded čisto penast ratal ko je zvedel da v šoli nič to ne učijo. In je čisto res, pravijo da ni zgodovinske dištance da bi to lahko poučevali, saj se je šel še na šolo skregat. No pa saj to sem mislim da že enkrat razlagal pa da se ne bom ponavaljal. Uglavnem potem je Stane to poglavje zgodovine sam vnuka naučil. Nič kaj prijetna šola no pa zato učinkovita. Žal pa po drugih družinah ne skrbijo tako za narodovo zavednost no je pa zato Štefanov kotiček tukaj. Aha no pa še to je da mamo vedno proslavo en dan prej se pravi včeraj smo jo meli. No samo to je pa vedno bolj ena žalost od proslave tako da jaz to rajši ne gledam.

No ko smo pa že ravno pri narodovi zavednosti je pa treba spet malo zaropotat. Vedno za praznik malo okrog hodim pa gledam zastave. Ja takole no deset minut španciram, na prste ene roke bi jih lahko preštel pa mam še vse, haha! No pa ne da bi mi bilo, kaj dosti do šale. Uglavnem nič ne obesite zastave. Enkrat sem že študiral kaj pa če jih nimajo zastave pa ne vejo kje se kupi. No potem sem pa videl zadnjič ko so naši žogobrcarji igrali tekmo so bile pa povsod po Ljubljani zastave. No potem so zgubili pa izpadli pa nič zato. Malo smo le pokazali da smo ponosen narod mi je bilo kar lepo pri srcu sem rekel zdaj bo pa za gvišno tudi za praznik več zastav. Figo freško. Je kar malo žalostno da za fuzbal ko ga bolj južnjaki igrajo damo zastave ven za praznik ko smo se pa ravno od južnjakov odcepili pa ne. No ja.

No pa še nekaj bom napisal ko ma z obojem veze se pravi z zavednostjo in s temu da sem pozen danes s to objavo. Sem mel namreč polhno dela danes. In sicer se mogoče spomnite da sem enkrat pri prejšnem prazniku pisal da si bom zrihtal radijo pa na kaseto al pa na cede da mi himno špila, potem pa naglas pa na okensko polico zraven zastave. Mislim da sem ravno pisal to takrat ko je bil dan samostojnosti in enotnosti, si lahko tukaj preberete. Na idejo sem pa prišel ko so meli na Mestnem trgu zvočnike pa je muzika ven špilala. Malo sem sicer na to pozabil ampak zdaj sem se pa spomnil pred temle praznikom.  No tako sem jaz rekel tamalemu od Staneta naj mi zrihta na kaseti da bom mel himno. No on je rekel ja to ne znam na cede bi vam pa lahko dal. Jaz sem bi pa prijazen pa sem, rekel ni problem ker mam namreč tak nov radijo ki tudi cedeje špila. No on mi je to uštimal jaz pa zjutraj ko pridem iz špancirja pa pofruštkam, kake osem je bila ura, hopla radijo na polico, zastavo sem že preje dal gor pa špilajmo, glasnost pa do konca. Mejdunej kocine so mi šle pokonci tako je bilo lepo. No ne mine pol ure pa pride soseda poslušte Štefan a bi lahko malo zmanjšali tole muziko. Sem bil dobre volje pa sem ji razložil da za državni praznik moramo pokazat malo ponosa, no zastavo je pa tudi ona obesila tako da je nisem nazjal. No ni za verjeti u naslednje pol ure še trije pridejo iz bloka da nej malo stišam to.  Ja sem bil vedno bolj penast da noben ni tolko patriota, prej sem čestitke pričakoval kot pa pritožbe to pa že lahko rečem.  No potem so nehali prihajat jaz si že malo odahnem, ne vprašte ni dve ure pridejo miličniki. To pa je že tudi višek, v državi na praznik lastno himno špilaš sosedje ti grejo pa miličnike poklicat. Jaz najprej njim dober dan gospodje kaj bo dobrega oni pa meni da moram stišat. Ja čakte malo najprej sem se še malo špetiral z njimi potem pa sem si rekel Štefan pamet v roke z miličniki se ni za djat. Kaj pa bi bilo to da bi za državni praznik v kehi pristal, to bi šele blo za pisat! No potem so mi oni stišali kolkor so rekli da je še v redu. Ko so pa šli sem pa lisjak še ene dvakrat po gumbu klofnil da je blo mičkeno bolj naglas. No potem so mi pa spet ob štireh eni sosedje prišli pritoževat če bom pa daj že končno ugasnil sem jih pa tako pogledal da so se prec obrnili. S Štefanom ni češenj za zobat to vsi vejo.

No takole poglejte od taki uri bi Štefan moral že pošteno drnjohat ampak kar je treba je pa treba. Tole bo tako ali tako večina jutri prebrala ko zdajle že spite. Malo se pa lahko zamislite kakšna smo to, država da zaradi ene nogometne tekme povsod zastave vihrajo pa lahko vsi hupajo na avtomobilih, na državni praznik pa pošten državljan ne more himno na okenski polici špilat.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev to “Dan državnosti”

  1. dicky hardy pravi:

    Štefan, ti si rasist in take kot si ti bi morali strpati v za to primerne ustanove…beri Polje ali Idrija-zaprti oddelek.

  2. NoMercy pravi:

    en moj žlahktnik pravi, da smo nevsiljivo in nerodno prijazni :)
    brez balkan-jugo dodatka bi bili pa samo nerodni :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !