Grške in naše težave

No zadnjič čitam cajtenge in kaj vidim. Ja Grčija, je v straših škripcih in rabi dnar. Ja no kdo pa dnar ne rabi, zdaj še posebno ko je recesija. Une dni predno pokojnina, pride vedno tako na tenko živim no pa na koncu se prebijem čez. Pa si rečem ja ni hudič tudi Grčija bo se zvlekla. No potem pa naprej čitam oni rabijo posojilo. Ja no saj majo to tiste ta velike banke bojo že zrihtali. Bojo vrabca! Gospodje politiki v evropski uniji so rekli, vsaka država bo malo posodila. In grem gledat kolko bomo mi dali, reci in piši 144 miljonov. Evrov da ne bo pomote. Kolko je to dnarja to si človek sploh predstavljat ne more. Potem se pa prašam kje je zdaj smisel da smo v tej uniji pravzaprav. Dnarja nič ne dobimo ga samo razdajamo potem hočemo pa z vinjetam zaslužit nas pa še tam, po prstih udarijo da ne bo hrvatarski turizem trpel. Naši se pa vedno uklonijo. Saj ni hudič da mi bi isto rabili denar tako kot Grki, samo da, oni so južnjaki pa znajo po mizi udarit. Naši pa samo poslušajo kaj jim rečejo pa aha ja bomo tako naredili. No jaz sem se pa spet, ene take spomnil, da vas bo pobralo. No če vas ni že od vsega hudega, haha! Tako maš res priložnost enkrat na deset slišat pomojem.

Nič čudnega, da je naša država totalno v riti, če pa vlada ves čas nekomu leze – v rit.

No ta je res ena boljših.

 • Share/Bookmark
 

28 komentarjev to “Grške in naše težave”

 1. paxman pravi:

  In grem gledat kolko bomo mi dali, reci in piši 144 miljonov.

  Posodili. Velka razlika. *kreh*Obresti.*kreh*

  Kolko je to dnarja to si človek sploh predstavljat ne more.

  Valjda da si more. To je toliko, kolikor je enkrat imela prihodkov ena mlekarna.

  Dnarja nič ne dobimo ga samo razdajamo[...]

  Mhm, šurči.

  [...]hočemo pa z vinjetam zaslužit [...]

  Je kar lepo ‘nategnit’.

  [...]po prstih udarijo da ne bo hrvatarski turizem trpel.

  Diskriminacija je bila magična beseda, ne hrvatarski turizem.

  [...]oni so južnjaki pa znajo po mizi udarit.
  Potemtakem zna naš Pahor kr orto po mizi udarit.

  Naši pa samo poslušajo kaj jim rečejo pa aha ja bomo tako naredili.

  Problem je, ker je na Grčijo vezano še vse kaj drugega, kot ona sama. Videno & slišano zadnji teden. Nenazadnje – kam naj pa gredo maturantje žurat, če propadejo?

 2. almir pravi:

  Jaooooo pa sj smo že mi tolk zapufani, da bomo še najmnj 150 let odplačevali dolgove, pa naj prodajo svoje otoke naj slovenija kakšnega kupi in tam pusti naše politike in potem minira povsod naokoli…

 3. Štefan Štefan pravi:

  Ja Bog te ne mara paxman kaj si mi to zdaj zasvinjal vse skupaj, pa oprostite izrazu. Pa še preklinjaš, hopla tako se pa ne bomo šli! Almir ti si pa dobro povedal, haha.

 4. paxman pravi:

  Pa še preklinjaš,[...]

  ‘[...] totalno v riti.’

 5. hxc pravi:

  Kje preklinja? :lol:

 6. Štefan Štefan pravi:

  No ja bom se strinjal da to ni ravno, lepa beseda ampak temu se reče pesniška svoboda ali kaj. Sploh pa to kar si ti pisal se ne more primerjat, z mojemu. Hxc ti pa seveda ne vidiš da preklinja ker sem jaz to namreč zbrisal. Mam neko odgovornost, mam veliko bralcev in tudi mali otroci to berejo če razumeš.

 7. butec pravi:

  Pozdravlje Štefko,bojni sodrug ! Vrnil sem se s križarjenja po Karibih,kjer sem bil dva meseca s to mojo skromno in nesramno pokojnino.Kot vidim,si bil tudi ti nekaj časa odsoten ali morda na hladnem? Hudič je s temi majhnimi pokojninami,saj si človek komaj privošči dva meseca oddiha pa še skromen mora biti.Beda,če ne morem biti vsak dan na mrtvo pijan.

 8. Štefan Štefan pravi:

  Haha butec ti si mi ena pijandura kaj?! Ja je že tako da taka, kot je situacija že ne ostnae drugo kot da se ga nabašemo pa malo pozabimo na krizo pa na politiko pa na bulmastife in kaj še vem vse. Si mi pa ti tudi en tajkum, dva meseca po Karibih ejga. Ti povem kdaj grem jaz na morje? Ko mi začne pipa pušat pa mam poplavo doma, to je moje morje, haha!

 9. olna pravi:

  Jaz pa mislim da bi Grke morali malo pustit da se v lastnem zosu dinstajo ne pa, da hitro fine kredite dobijo dajte no, saj nikoli ne bojo vrnili. To je preveč dnarja 123 miljard evronov pa se ti ja v buči zvrti ! Pa še čisto sami so si krivi nič kaki cunami ali potres ali poplava! So lepo komot živeli, vse štiri od sebe fino malo toplega sončeka, pa morje pa sirtaki pa mastika to vam je en šnops ki pa nič nima masti notri (to povem za tiste manj načitane čeprav so tu pri Štefanu v glavnem vse sami šolani, enim kar pamet ven gleda imajo preveč). Kaj sem htela rečt? Aja da so se Grki lepo imeli in se niso polomili od dela pa za davke plačevat se niso glih trgali, njihovi pametni politiki so pa v Evropsko unijo sporočali kako so pridni in vse v redu laufa no in temu se pametno reče frizirat bilanco da noben ne pogrunta. Ja ko jim je voda do grla prišla so pa začeli jamrat in smo seveda vsi vkup stopili in jih ven vlečemo ker pravijo, če Grčija propade je to slabo za evro in če je slabo za evro je slabo za vse nas.
  Jaz tega prav ne razumem, če smo dolžni vsi dnar dat ko oni bankrotirajo bi se spodoblo da jim nekak pod prste gledamo kaj delajo PREJ ne pa potem samo debelo gledamo in moramo en kup dnarja dat!

 10. niko pravi:

  Ja, so kriza dopustniške destinacije, ki vplivajo na politiko državnikov.
  Poštenost interesov je brezmejno egoistična.

 11. Štefan Štefan pravi:

  Ja saj pravim kaj jim sploh posojamo, potem pa pravijo bomo nazaj dobili pa še z obrestmi, ja malo morgen še vedno so nas nategnili po domače povedano.

 12. Dicky Hardy pravi:

  Čas je da Janezke, Ruplote, pa ostalo golazen pošljemo na atenske ulice, da vidjo kakšno demokracijo so nam zrihtal…živela OF, živela Jugoslavija…smrt fašizmu in vsem evropodganam vatikanskim!

 13. Štefan Štefan pravi:

  No ta je pa pozabil kdo nam je vladal ko smo bili v zlati dobi, kdo pa zdaj ko nam gre za nohte pa še bomo dnar dali lenuhom grškim. Vedno slabše ti gre ipsilonar, še malo pa boš še pisat, pozabil, no potem bomo meli pa mir.

 14. Burek pravi:

  Nehi ti pisat, idiot zastareli, cerkvena miš! Pa to ni res, kle neki penzič govori o politiki. Pa to je, da dol padeš.

  KO BOŠ ŠTEF NEHAL PISAT, BO MIR. KMETAVZAR!!!!

 15. Dicky Hardy pravi:

  Aleluja nam je šlo fino….ker smo živeli ko nam je J.J. vladal na kredite tako kot ti kot jim praviš lenuhi grški. Tudi njih je prejšnja vlada potunkala…zdaj se pa zdajšnja ukvarja z njimi_!

 16. Štefan Štefan pravi:

  Blagor ubogim na duhu je rekel Cankar se mi zdi

 17. Matic pravi:

  Jezus, ehm… ni si treba komedij delat če ne bereš ne enega ne drugega

 18. Dicky Hardy pravi:

  Aleluja….ti Štef si en tak cankarjanski bebec….a ni Rode kake 5 let nazaj tulil, da je bil Cankar bedak in da je treba njegove knjige sežgat…?

 19. Dicky Hardy pravi:

  Pa še to Štef….si za referendum ali ne….tvoj omiljeni J.J. pravi, da je proti…vsi naši župniki so pa tiho…ker je Vatikan in njihov capo di banda ZA!

 20. Štefan Štefan pravi:

  No Matic ti se boš moral izjasnit prvo komu si to napisal, meni ali temule ničvrednežu, drugo pa ne vem o čemu govoriš ker ni nihče o branju govoril razen potem takoj za tabo je šele ipsilonar nekaj o knjigah ampak njemu se tako blede. No ti ipsilonar pa si malo pomešal, je že dolgo tega kar so knjige sežigali tako da ne vem če je dr. Rode, to rekel ampak sigurno pa ni tulil, ker on umirjeno pove ne pa tako, kot ti. Če te pa zanima kaj o referendumu si pa poglej malo nazaj, Hrvatarji so nas spet okrog prinesli je naslov pa mislim da je še na naslovnico prišla ker je bila dobra. Samo toliko da ne boš sama, natolcevanja govoril. No saj mogoče pa spet kaj napišem od referenduma zdaj ko se razvija zadeva.

 21. olna pravi:

  “Blagor ubogim na duhu, kajti njihovo bo nebeško kraljestvo” to je že v Svetem pismu nekdo rekel (čeprav Sveto pismio glih ni moje glavno čtivo, no, ampak Štefan tega ne zameri ker on, je tudi demekrat), pa torej nič bat – vsi ta glavni komentatorji tu imate torej potrjeno rezervacijo za nebeško kraljestvo, aleluja!

 22. Štefan Štefan pravi:

  No seveda jaz vem da je to Jezus povedal, ampak draga Olna a ti misliš da jaz ne poznam tolko ipsolnerja da bi rekel da se na Sveto pismo spozna?! Seveda ga ne bere zato pa je tak koker je, lažniv in pokvarjen, lenuh in postopač! No mislim pa da je to enkrat tudi Cankar napisal, pa si rečem mogoče mu pa tako pridem do živega ker se ma za intelektualca namreč, haha. No pa očitno spet ni zaleglo.

 23. Dicky Hardy pravi:

  Izgleda da sta J.J. pa Bavčaron prov dobra prijatla…. sta se zadnjič skoraj objemala….torej muhe se lepijo na drek, bi rekel pameten kmet.
  Samo tako, da vemo katera linija je potunkala Istrabenz, pa Luko Koper in Intereuropo….pa še bi lahko naštevali…..

 24. NoMercy pravi:

  očitno je bilo počitnikovanje v Grčiji prepoceni :)
  Torej: SVN del reševanja grškega komplota naj plačajo tisti, ki so hodili tja na počitnice – iz svojih žepov :)

 25. Dicky Hardy pravi:

  Štef je umrl, slava mu!

 26. Štefan Štefan pravi:

  No poglej kako pa že zdaj laže! Nič ni umrl dobro mu gre, samo da sem se naučil da takimle malopridnežem se ne splača odgovarjat ko majo samo praznino v glavi. Objavo pa tudi nisem nobeno napisal ker v takemu vremenu grem jaz rajši v naravo kot pa da za škatlo visim tako kot ti!

 27. Dicky Hardy pravi:

  Zakaj pa potem odgovarjaš,bebec!

 28. Burek pravi:

  Jst sm tud mislu, da se je stari stegnu. V resnici pa nabira energijo za nove pravljice.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !