1. april

No danes morate bit pa preklemansko pazljivi kaj komu verjamete da vas, ne bojo okrog prinesli. Zakaj? Ja danes je namreč prvi april ko se ljudje med sabo za nos vlečemo da je joj. No vsak se spomni kdaj je koga najboljše za nos potegnil, pa mam jaz tudi eno anekdoto za vas pripravljeno. Namreč je tako da jaz grozno rad po gobe hodim. Stane pa ne mara tolko, jih rad je včasih ampak da bi pa ven hodil to pa ne. On rajše planinari tako da hodi pa ma palico v rok pa se dere tisto Zakrivljeno palico v roki!!! Potem pa vsi bežijo od njega, posluha ravno nima če zastopite. No pa ni važno. No v glavnem smo se enkrat menili še s Robijem pa Francom da gremo gobarit, Stane nas je pa hecal kot ponavadi a boste šli po gobe. To da ma smisel za humor vam je pa že jasno. No v glavnem smo šli gobarit je bil pa ravno eden ta zadnjih dni marca. Potem pa kapne Franclnu ti kaj pa če bi Staneta potegnili, zdele se, prvi april bliža. Midva z Robitom sva prec za pa zastriževa z ušesi kaj pa misliš! On pa reče lejta kaj sem najdu, enega gobana je mel v rok pa midva takoj a si pri pamet, tole pa ni užitno. No on se pa muza nazaj, Staneta povabimo na južino pa mu tole podtaknemo pa da vidimo kdo gre po gobe. No to sva, se začela režat! Vse smo že pripravili kako bomo zrihtali pa smo še naprej malo užitne gobe iskali potem pa domov.

No čez dva dni ko je bil pa prvi april pa prištimamo mi južino, gobovo juho smo naredili, za Staneta pa tako špecialno, z tistim gobanom not. No pa da se ne boste spet usajali ni to taka goba da bi človek kar krepnil, Stane pa še celo ne ko je hrast. Pač malo tako je da ti slabo rata. No in smo jedli takole v miru, Stane jih je a ves čas pokal. Reče Robiju šlic maš odpet, on pogleda Stane se pa krohota haha prvi april. Pa si čem jest posolit juho pa se poper ven usuje, Stane se pa po kolenih, tolče ko je prej zamenjal. Haha prvi april! Mi smo se pa samo muzali, le čak se lisjak. No in tako je počasi vedno bolj tih ratval, potem smo meli pa sladoled za sladico ga pa sploh ni hotel je rekel da ga malo trebuh matra. Mi pa aha, aha o ti revež. No potem smo se pa še malo zgovarjali, potem pa njega enkrat dvigne pa se na stranišče zapodi se je šel pa skozlat! Mi pa za njem haha prvi april, tlele maš! Kdo je šel zdaj po gobe a? Potem pa ne vem koga je bolj trebuh bolel njega ko mu je, bilo slabo al nas ko smo se mu režali.

No da ne boste mislili da je to vse, potem nam je on vsa leta probal vračat, meni pa še celo ko v istem bloku živim. Pa mi je nastavljal vedro na vrata da se zvrne ko not stopiš pa ne vem še kaj vse ampak moram povedat da take kot smo jo mi njemu zagodli pa še ne. Moram vas pa še opomnit da danes se ne spodobi norca delat. Kakšno šalo že ampak morte vedet da danes je veliki Četrtek. Se pravi četrtek pred veliko nočjo, ko je bila zadnja večerja in vse to. Si lahko tukajle preberete ko sem par let nazaj od Velike noči pisal. Pri Stanetu so meli že cel halo danes ko je tamali vnuk očeta potegnil. Mu je rekel za fruštek a boš mleko, oče reče ja prosim, tamali mu ga da, pa spusti je pa luknjico v karton narezal pa prst čez držal! Kje jih take naučijo tudi ne vem. No očetu se je vse polilo tam ko je mel še cajteng pred sabo, tamali se smeji, ded je pa vstal, na Veliki Četrtek se boš iz hrane norca delal kaj?! Dve okoli ušes pa v sobo je šel! Tako da malo spoštovanja že dajte pokazat.

Jaz pa bom še tole izkoristil, 1. april eni rečejo da je dan norcev, pa voščim tistim norcem ki se mi po blogu usajajo pa neumnosti pišejo en lep dan, haha!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev to “1. april”

  1. Štefan Štefan pravi:

    No za danes pa še za jutri vam pa želim še eno lepo pa mirno Veliko noč, ni vsak dan glavni slovenski praznik!

  2. Dicky Hardy pravi:

    Vi ste pa ena taka druščina z vsak svojim gobanom….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !