Pust veselih ust

Ja danes bi verjetno pričakovali da bi kaj od Petre Majdič napisal ki nam je kolajno pritekla in to s polomlenimi rebrami. No saj ni kaj za povedat, bravo Petra pa če bi ji dali zlato kolajno ne bi bilo nič narobe. Ampak tista ki je zmagala jo bo verjetno obdržala zase. Toliko o športnosti. Je pa dokazala kakšni smo Slovenci, borbeni pa nepopustljivi, to pa!

No ampak jaz bom še o nečemu drugemu pisal danes. Dva dni sta minila od pustnega torka, ko so pamži okrog hodili pa po vratih zvonili. A mate kej za pusta hrusta. No naj kar takoj povem da tole meni ni čisto nič všeč da takole otroci naokrog prosjačijo. Enkrat so se Stanetovi tamali našemili pa so rekli da grejo malo po hišah, pa jih je prec nadrl. A zdaj, boste pa beračili, malo časti bi pa lahko meli! Ampak žal je že tako da se stari lepi običaji izgubljajo pa se gre samo še zato da bi čimveč dobili. Pamži tako, pozabijo na čast starši pa mirno gledajo. No ampak bil sem ravno dobre volje, pa rekel sem si bolše da za pusta prosjačijo okrog kot pa za takoimenovano noč čarovnic. Tukajle si lahko preberete kako so mi eni prišli zvonit takrat. No pa sem si kupil eno vrečo bonbonov in ko so mi prišli prosti za pusta hrusta sem rekel, seveda tukajle mate pobje. In je vsak dobil bonbon. No so pa gledali kje je še kaj ko pa niso nič dobili so bili pa še užaljeni! Ja zdaj pa mislijo kaj vse da bojo dobili!? Pa če mi pride pedeset maškar in vsakemu dam eno milko recimo, ja tolko denarja pa jaz nimam da bi ga okrog razdajal. S tako pokojnino, pa še sploh ne.

Ja zdaj se bojo eni zmrdovali češ saj to ste ziher tudi včas delali da ste po bajtah hodili. Ja jaz zdaj ne vem kako je bilo v mestu, tisti ki me poznate veste da sem na vas gor zrasel. No to je bilo pa tako da smo se za pusta našemili pa po bajtah hodili, ampak to, smo se vsi poznali med sabo.  Si prišel v hišo pa so rekli kako lepa maškara si pa malo smo poklepetali pa to in ono, kakšen krof ali flancat so dali na mizo pa smo prigriznili, včasih pa smo potem na koncu še kaj za s sabo dobili. Danes pa samo čakajo kaj bojo dobili, najbolj veseli so še če kar denar dobijo, ko jih hočeš pa kaj prašat so pa že pri naslednih vratih.Tako hitro smo včasih samo od Mlinarjevega Ignaca pobegnili, ki je bil pa star pa malo čuden, nisi nikoli vedel kdaj bo palico privlekel. Med otroci smo mu kar Tastar rekli, je bil pa take jeze da si eni sploh niso upali k njemu jet. No s Stanetam sva mu pa vedno potrkala pa če je bil dobre volje sva se še cel dan šopirila med otročadjo ko sva kazala bonbone, teli so pa od Tastarga.

Mam pa tukaj še eno prigodo za vas da jo povem, namreč ko sva bila s Stanetam že malo starejša da se nisva več namaškarala, sem šel pa jaz k njemu domov, en čebr vode vzel pa se na balkon skril. No on je pa pri vratih stal, ko so pa maškare prišle je rekel o kar z mano stopte boste nekaj dobili maškare. Pa jih je peljal pod balkon, tam sem pa jaz stal pa jim vodo na glavo zlil! To sva se tako smejala da so naju trebuhi boleli. Potem pa nasledne leto nihče ni prišel k Stanetu trkat, sva pa lisjaka zamenjala da je bil on na našmu balkonu, no pa so jih spet fasali, haha! Saj veste kako pravijo, na vasi ni nikoli dolgčas. Sva to probala tudi v Ljubljani pred nekaj leti, samo je hudič ker smo v bloku pa moraš potem vodo brisat. Tukaj pa tudi ne veš kdaj se ti bo kdo, zaradi take potegavščine še za vrat spravil! Je že tako kot sem odzgor napisal, za humor je vedno manj občutka vsi bi pa radi samo čimveč proftirali.

 • Share/Bookmark
 

8 komentarjev to “Pust veselih ust”

 1. Dicky Hardy pravi:

  Štef ti si celo leto maškara…kaj se jeziš?

 2. Matic pravi:

  Hahaha… Štef, pa ti si pravi čefur, ejga…

 3. Štefan Štefan pravi:

  No pa me spet napadate. Čefur pa nisem, nimam sicer nič proti njim samo naj me na gmah pustijo.

 4. Matic pravi:

  Ma ne, obnašaš se kot čefur:

  - spravlaš se na majhne otroke
  - pameten si samo s kolegi
  - ko pride situacija, ko bi jih lahko t.i. “dobil po gobci”, si pa tiho, roke v žep in v tla gledat, ker je tam nekaj zelo zanimivega

 5. Dicky Hardy pravi:

  Šteff ti nisi čefur, to bi bil poklon in čast zate, ti si en tak cankarjanski wehid…ki mu mama pere gate in kuha pa si že v penzjonu…

 6. Dicky Hardy pravi:

  Mogoče bi bilo smiselno, da se priklopiš na kakšno Saško Einszweidrei

 7. Štefan Štefan pravi:

  No mali da ti razložim, kot prvo to kar ti praviš da se spravljam na male otroke temu rečem jaz vzgoja. No res da tukaj ko pišem o pustu, ni bila vzgoja, je bila pa dobra zabava. Drugo pameten sem zmer, ne pa tako kot nekateri ki niso nikoli. No kot tretjo mam pa že toliko ravsov za sabo da si lahko kar tiho.

 8. Dicky Hardy pravi:

  Štef ne se hecat z ljudmi ki imajo črn pas v karateju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !