Minister Križanič pri telefonu

No takole se je verjetno predstavil naš financminister ko je klical profesorja Mramorja ki je, kot se reče glavni na ekonomski fakulteti. Mramorju je baje hotel dopovedat da mora Jožefa P. Damijana iz ene komisije odstranit. Zdaj kaj so meli oni med sabo sam zlodej ve, jaz sem se, pa že toliko naučil da je treba pri teh klukcih pazit kaj napišeš, čene si takoj pred sodnijo. Na vse zadnje, sem že bil pod hudim pritiskom ko sem brez dlake na jeziku pisal o Mićotu Mrkaiću, če pa ste, pozabili o čemu se je šlo, mate koj tukajle da si spomin osvežite. Ta objava je celo na ta prvo stran prišla če se ne motim, tako da so Siolovci dali vsaj tiho podporo, neodvisnemu novinarjevstvu. Bolše to kot pa nič. Je pa Mrkaić tudi ekonomist tako da je treba pazit ker zgleda da so te ljudje bolj hitro užaljeni ali pa je to mentaliteta? Samo ugibam.

No malo sem zašel iz teme pa nič zato. Moram se pa prec popravit, minister je namreč rekel da je klical kot profesor ne pa kot minister, tako da je verjetno to takole zgledalo. Profesor Križanič pri telefonu. Minister si pa v kuhinji kavo kuha ali kako?! Ja tako pa to ne gre dragi minister zdaj ali ste minister ali pa ne.  No pa kot kaže bo še kar minister, Pahor je namreč, rekel da ga ne bo zamenjal. Pa čeprav je še beloglavi Kos rekel da je to korupcija. To je pa taisti Kos ki je v sporu skorajda s celo stranko SDS pa še s kašnim iz SLS pa NSi. Pa ne bom spet nič rekel da ne bo preveč saj tisti ki moj blog berete znate s svojo glavo mislit. No razen enih ki jim pa ne bi pomagalo pa če jim vse na pladnu prinesem, pa z rdečo mašno zavijem.

No kakorkoli že zamenjava Križaniča ne bo šla tako na hitro kot pa se je zgodilo s tanajbolj simpatičnim ministrom te vlade Karlom Erjavcem. No gre se za ministra ki je rad povedal brez dlake na jeziku kako pa kaj, levi opciji se je pa zameril še z takoimenovano afero Patria (mimogrede tudi tukaj se vedno bolj zapletajo tako da jim je na pomoč priskočil še časnik Delo, vse v imenu obveščanja javnosti – malo morgen bi rekli Nemci, sem pa tudi o tem že eno spisal, tukejle mate) tako da je človek dobil občutek da samo čakajo da ga bodo odžagali. No in kot naročen pride potem gospod Šoltes iz računskega sodišča, da je Erjavec slabo delal in da ga je treba zamenjat. To je taisti Šoltes, naredil že pri prejšnemu ministru Podobniku pa se mu je premier Janša postavil v bran. Pahor pa tokrat nič in se je odločil Erjavca zamenjat, no ta pa ga je še enkrat, prehitel in je rekel, ja za vsako kanto pa res ne morem poskrbet in dostojanstevno odstopil.

Erjavec je se pravi odtopil, ostalim se pa kaže nič ne mudi iz minsterskega stolčka, čeprav bi bilo še za ene par nič narobe če bi to storili. Poleg Križaniča še kdo drug, no ampak o unem pa sploh ne bom pisal da se mi še res kaj ne zgodi. Kakor sem že napisal prej, saj znate s svojo glavo mislit pa boste hitro videli da takole ne gre več naprej. Če ne drugače se pa spomladi vidimo.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev to “Minister Križanič pri telefonu”

 1. Dicky Hardy pravi:

  Spomladi – veš kaj Šteff, za revolucijo in narod in spremembe je treba na ulice tudi pri – 20 stopinjah. Zgled so naši vrli partizani…
  Ti salonski kvazi osamosvojitelji so vedno čakali pomlad…pa jih vedno prehiti zima.
  Kdo je pa takrat ob osamosvojitvi bombe pa puške našim južnim sosedom prodajal pa v avstrijo marke nosil v kufru, pa že vsi vemo. Mogoče poskusimo spet z črko J?

 2. Štefan Štefan pravi:

  No ti pa sigurno Delo bereš ali pa še celo Dnevnik da take stvari veš. Je že tako da eni znamo s svojo glavo razmišlat drugi pa žal ne. Ampak se sploh ne bom matral, kot sem rekel eni ne bojo razumeli pa če jim na pladnu vse prinesem.

 3. Dicky Hardy pravi:

  Res je enim lahko čistega vina naliješ, pa se nazaj v kozarc poščijejo pa trdijo, da je njihov boljši in kvalitetnejši.
  Šteff, čas je da se spokaš v Vatikan…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !