Štefanovo

No tako Božič je za nami, lepo je blo ampak mine pa hitro. Verjetno ste malo pogrešali kakšno objavo, se spodobi da bi na drugi največji slovenski praznik kaj napisal kajne. No je pa že tako da družba je bila dobra, južna še celo in sem na blog pa, kar malo pozabil. Zdaj ta mladi to mogoče ne zastopite najboljše, je pa na žalost že, tako da stara buča hitro pozabi. Tako ali tako pa nimam kaj veliko za napisat, o Božiču sem se že predlani razpisal. Si pa lahko tukaj prečitate. Ni kaj novega za dodat, Božič je tak ko je bil, lep pa tradicionalen in se nima, kaj spreminjat! Preberite si pa le, se splača. Sploh uni del o pokalicah ki ji otroki tako radi streljajo. Preberite si kaj je bilo s sosedovim Tinčom, več pa ne bom rekel. Ne pa da hodim 24. po Ljubljani in mulci tamle petarde pokajo ko bi se morali doma na Sveti večer pripravljat. Sem jih že za ušesa hotel, pa nikoli ne veš kdaj bojo muloti še jezikali nazaj. No kraval se pa ne spodobi da mamo za praznike in sem šel naprej, zadržal sem se pa komaj. Danes pa sploh povsod poka ko da smo v Bosni pa da se streljajo po ulicah.

No malo sem se razhudil ampak ker so prazniki mimo, se pravi Božični, jih je, pa še cel kup. No to ni tako hudo potem.  Božič je mnul, kot smo rekli ampak kakšna potica je pa še ostala tako da se bomo še sladkali. Je pa v naši ljubi Sloveniji že tako da komaj je Božič mimo, hopla mamo že nov praznik in to je dan samostojnosti in enotnosti. No pa ni hudič da sem o temle tudi že pisal (tukajle pa to najdete) tako da če se hočete kaj poučit kar gor kliknite. Tako da vas ne bom nič poučeval pa tudi o temu kako v šoli nič to ne učijo (?! ja čisto zares, sklicujejo se pa na neko dištanco, več o temu pa če gor kliknete), bom pa toliko rekel. Danes sem šel zjutraj v bife na enega, čez Božič se ne spodobi namreč, pa spet kot mam v navadi gledam okrog. Ja naj me strela če sem več kot deset zastav naštel. Toliko pa lahko rečem sram vas je lahko, 19 let smo bili vsi veseli no zdaj se vam pa ne zdi vredno zastavo obesit. Pri meni vedno veselo plapola, zdaj sem pa še nekaj novega naštudiral. Tamle ko hodiš po Mestnemu trgu majo zvočnike in ven, muzika svira. Pa se meni poblisne ti Štefan, kaj pa če bi si tudi ti tole naštimal. In sem študiral, na eno kaseto ali pa na cede bi dal našo himno slovensko. To se vse da in bi mi tamali od Staneta zrihtal. No potem pa radio na polico pa orenk glasnost, pa bi mel zastavo pa še himno. Potem ob desetih ali kdaj je že nočni mir, se pa ugasne pa zdravo. Mislim da ta nasledni praznik ko bo bi že lahko tole zrihtal.

No nazadnje bom pa še o mojemu prazniku povedal. Danes je to pa verjetno mnogi ne veste, Štefanovo se pravi moj God. Jaz si rečem, predlani sem o Božiču in o dnevu samostojnosti in enotnosti pisal, no za letos bo pa kaj o svetem Štefanu ostalo. Potem pa pogledam tisto objavo od dneva samostojnosti, ja o ti buča tam si tudi že o Godu vse napisal. Če čete, tukajle mate še enkrat tisto objavo. No tako da za letos samo en tak skupek vsega, no pa saj objava bo čisto dovolj dolga. Pa čisto na kratko: sveti Štefan je zavetnik konj, je bil pa tudi mučenec in to prvi krščanski. Jaz mam pa še en razlog več da se malo poveselim. Prec zdajle gremo s kolegi kakšnega zvrnit, tako da nekaj časa me ne bo če zastopite, haha.

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev to “Štefanovo”

 1. Matic pravi:

  Vse tanarbuli Štefan, pa le pazi da ne boš preveč spil, te lohka še kedo po gobci mahne :)

 2. olna pravi:

  Štefan, pa ti še midva z mojim Štefanom čestitama čeprav zdaj godi niso več tako v modi ampak bolj rojstni dnevi da lahko, vsi tulijo Happy birthday (bo Štefan na koncu pogledal če sem prav napisala ampak mislim da sem ker, mam to napisano na eni šalci ki sem jo dobila za rojstni dan pa ne povem kateri to se za dame ne sme vedet). Čeprav pri nas Štefan vedno kaj dobi za god če nič drugega en štefan se spodobi da pride na mizo! A ta mi je pa uspela haha a ni?

  V starih časih so pa sploh samo god praznovali ker je to bil vedno en svetnik po katerem so deca ime dobili. Potem se je pa moderno, rojstni dan razpasel in se dobi darila ko da imam jaz kaj zaslug za moj rojstni dan lepo vas prosim. Pa da ne pozabim stari ata od Štefana je bil tudi Štefan bog mu daj večni mir.

 3. mumbly pravi:

  Mojih 50 konj v Hondi se je danes čisto dobro počutilo, samo ven jih pa nisem spustil. Mi je malo mrzlo.

 4. dare pravi:

  Štefan, vse najboljše. Upam, da si zvrnil kakšen glaž tadobrega za svoj god.

  Glede himn in zastav je pa res malo klavrno obdobje.Verjetno imaš solidno penzijo, da si ostal tak patriot. Mene in moje sodelavce pa kar po vrsti popušča.

 5. Burek pravi:

  Himno boš vrtel v svoji okolici. Ojej ojej.

 6. Dicky Hardy pravi:

  Ljudje so depresivni Štefan če še nisi opazil Itak bo pa kmalu pokalo kot v Bosni pri nas saj tvoj ljubljeni vodja J.J. pravi da moramo ponoviti lekcije izpred 19ih let. On se seveda želi malo vojskovati, ker je obramboslovec, čeprav bi bilo včasih bolje za nas če bi bil bogoslovec. No. ampak očitno mu diši tudi da bi malo z še čem drugim trgovali kot so takrat, pa ne mislim na petarde.

 7. mustang pravi:

  Štef, vesele praznike!

 8. Štefan Štefan pravi:

  No taprvo vsem hvala za voščila, potem pa kar po vrsti. Matic tebe skrbi da me kdo kot se reče po kumari ne trešči. No brez skrbi da kakšen dober ravs se zgodi, pa nikomur dovžen ne ostanem. No včeraj smo bili bolj mirni. No olna ti si spet pravo uganila da se God vedno manj ceni. To pa si lahko tudi v tisti stari objavi prebereš kakšna imena eni dajejo otročadi. Recimo pri sosed so dobili punčko prejšni mesec, in jih prašam kako ji je ime, mi pa rečejo da je Tia! Ja no hudimana kako naj ma pa potem otrok God če je že ime takšno da ni ne tč ne mš! Mumbly tebe ne zastopim kaj si hotel povedat, mi je prav žal.

 9. Štefan Štefan pravi:

  Dare zate sem si pa cel komentar vzel. Praviš da te mineva, bit patriot verjetno ker maš slabo plačo in država ne poskrbi zate. Ja ljuba duša kaj zdaj pa nečeš več Slovenec bit al kako?! Ja ne gre tako, zastavo na polico pa za zgled drugim! To da maš pa slabo plačo pa ni krivo da si naš ampak so krivi gospodje v parlamentu in takoimenovani tajkuni. Boš pa mel proteste, pa jim, tam povej kar jim gre! Saj smo že hujše probleme rešili lepo vas prosim no.

 10. mustang pravi:

  Dare, če ne bi naši predniki še ornk hujše stvari prežvel, ne tebe in ne mene ne bi blo tle dons. Ne bit meuža!

 11. dare pravi:

  @Štefan, nikar me ne sodi tako strogo. Mislim, da bom med zadnjimi, ki bomo nehali biti ponosni na svoje slovenstvo. Rad imam svoj kraj, svojo domovino, slovenski jezik in vse kar je še takega. Vendar pa, če se lotim paradirati z zastavami in ponosno trobiti himne ob nekih praznikih, presnet nazaj sem pa prepričan, da bi si lahko kdo razlagal to, kot da sem zadovoljen tudi s tem, kako gospodje delajo s to mojo Slovenijo. Opa, Štefan, s tem pa Dare ni zadovoljen. Niti malo … več !!!

 12. Dicky Hardy pravi:

  Dicky tudi nisem zadovoljen…. vse bi bilo treba na eno ladijo strpat tko od Barbike podrepnike kot od abramboslovca Janeza in take hujskače kot je Štef tudi seveda na čelu z tajkuni in jih zapeljat sredi Piranskega zaliva in lepo potopit!

 13. Štefan Štefan pravi:

  Ja poglej ga dare, če praviš da si ponosen pa to, pokaži! Če pa te skrbi da bojo to razumeli kot podporo vladi pa zraven zastave napiši še Jaz ne podpiram vlado! Ali pa kaj podobnega kaj jaz vem. No sicer pa mislim da to ne bojo tako razumeli veš. Če daš zastavo ven to pomeni da si ponosen Slovenec pa, nima veze s politiko! Mustanga poslušaj pa zastavo ven! No zdaj ne ko je že mimo za naslednji praznik govorim.

 14. Dicky Hardy pravi:

  Ja za svete tri kralje lahko tud vatikansko rukneš ven…naj se ve čigavi smo!

 15. olna pravi:

  Ja ipsiloner ti bi vse potopil ki ti ne pašejo in potem bi takšni kot si ti in tvoji kompanjoni, začeli vladati bog nas varji. Tako ko bi vi državo zrihtali bi nam res bilo boljše na dno morja potopljenim.

 16. Štefanov kotiček » Objave » Dan državnosti pravi:

  [...] zastave. Mislim da sem ravno pisal to takrat ko je bil dan samostojnosti in enotnosti, si lahko tukaj preberete. Na idejo sem pa prišel ko so meli na Mestnem trgu zvočnike pa je muzika ven špilala. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !