Gospod Mrkaić bere moj blog

Ne hecam se, očitno ga bere, kako bi se pa drugače pritožil nad enimi stvarmi v mojih zapisih o njemu. Dvakrat sem o njemu pisal, enkrat sem se predvsem zgražal nad njegovo izjavo za cajteng Dobro jutro (tule), drugič sem pa en fin aforizem napisal (tule).

No kdor bere moj blog je te objave videl, drugi si jih pa lahko zdaj preberete. V glavnem sem se razhudil, ko sem čital da bi gospod Mrkaić rad funkcionalno nepismenim volilno pravico odvzel. No to pa ne gre, si rečem pa sem prec eno objavo o tem napisal, potem pa malo kasneje še en aforizem, in sem noter tudi dve taki neprimerni napisal. Potem pa grem včeraj malo svoj email (fina pogruntavščina) gledat, no pa vidim da mi je en gospod Franci Valjavec se mi zdi pisal, da se je Mrkaić odzval na tele moje zapise, pa da mu nič kaj ni bilo všeč kar je prebral in da je celo zahteval, da se ene navedbe zbrišejo. No jaz sem to pogledal, pa si rečem, Štefan ne se hecat, nikol ne veš kdaj ti kdo zarad takih stvari še miličnikov za vrat ne pošle. In sem rekel, nič, jaz bom naredil kokr boste rekli. In mi pove gospod, morem reči da je bil zelo prijazen, da po mnenju njihovega odvetnika sta dve zadevi žaljivi in da ju moram zbrisat. In sem ju.

Zdaj ko takole premišlam, no lahko priznam da res nisem najlepše tisto rekel. Ne bi smel tega napisat, ane, pa tudi potrebno ni bilo. No tako, zdaj sem priznal, to le redki zmorejo. Ampak tole bom pa vseeno rekel gospod Mrkaić: se mi zdi sa ste vi s tisto izjavo mene pa še marsikoga drugega še bolj razkurili kot sem jaz vas s temilemi stvarmi. Saj zato ker sem bil razkurjen sem pa tudi tako napisal. Sem bil jezen oziroma v afektu.

No jaz sem to skoraj moral napisat, ker kaj pa bi kdo rekel če je kar naenkrat drugačna objava pa nič pojasnila. Ne morem se tako it, imam resen blog, ne pa kar tako po domače. Mislim da objavi nista nič slabši zaradi tega, tako da lahko v stilu tistega pregovora (volk sit, koza cela) napišem: blog cel, Mrkaić zadovoljen. No vidite kako se s Štefanom vse fino zmeni!

 • Share/Bookmark
 

55 komentarjev to “Gospod Mrkaić bere moj blog”

 1. blitz blitz pravi:

  Krivica pa taka. Lopovi mirno kradejo, Štefanu, ki pa pošteno pove kako in kaj, pa takoj grozijo s sodnijo.

 2. blitz blitz pravi:

  Štefan, še to – miličnikov pri nas že 16 let ni več. Zdaj imamo palicaje, kot se spodobi za demokratičen režim.

 3. toncek pravi:

  wtf is mrkaic

 4. london london pravi:

  Stefan, bodi faca, pa skopiraj mail od tega Francija Valjaveca! res me zanima tocno kaj ti je napisal!

 5. Makukulele pravi:

  Objavi ga le, če ti Franci V. dovoli. Verjetno je tudi napisal: če me boš omenjal, ti bo London zagotovo sral na glavo. Vidiš, poslušaj poučene.

 6. london london pravi:

  Stefan, ti kar objavi! :)

 7. Rado pravi:

  Daj, daj, Mrkaić je res “svojega denarja vreden”, ampak tvojega bloga že ne bere!

 8. Štefan Štefan pravi:

  Blitz, no seveda zdaj se vidi tukaj kako so nam glavo sprali, da še vedno o miličnikih govorimo, seveda zdaj jih ni več, bom pazil za naprej. London kar se pa tega tiče bom pa moral kar najprej tistega gospoda vprašat če smem tole naresti. Ma tale Makukulele kar prav. Rado ti pa pomisli, kako bi lahko Mrkaića moj blog zmotil, če ga ne bi bral. Ja vidim da so ti čisto glavo oprali, otrok ubogi.

 9. Rado pravi:

  Tako je pač,
  drugi nam glave pereje. Očitno jo tebi perejo farje, ko si tako indoktriniran in nič nočeš slišati čez Cerkev. Še resnice ne. Ubogi Štefan.

 10. Štefan Štefan pravi:

  Ja kaj si ti malo čez les, kje pa zdaj kaj o Cerkvi govorim, ljuba duša. Jaz govorim o Mrkaiću, ti pa kar o Cerkvi, ja kje si pa to videl, zmeda. Si očitno res en fanatik ali kaj.
  Kaj pa indoktriniran pomeni pa ne zastopim, se lahko nehaš z latinščino važit. Ha! Najprej se slovensko nauči (nam glave pereje, kaj pa je to)

 11. blitz blitz pravi:

  Štefan, to pa imaš prav – kar dosti takih je pri nas, na blogu še posebej, ki so s Cerkvijo čisto obsedeni. Človek še hvalabogu ali pa ježešmaričkana ne sme reči, ker ene to čisto iz tira vrže.

 12. Štefan Štefan pravi:

  Ja pa res.

 13. Rado pravi:

  Besedica “indoktriniran” nima ustreznega kratkega prevoda v slovenščini, zato se iz praktičnih razlogov uporablja v tej različici. Mnenja sem, da je pogoj za sodelovanje v javnih diskusijah določen nivo splošne izobrazbe.

  Seveda se kdaj zgodi, da česa človek ne ve. In če se to zgodi potem se pač mora človek o tem hitro poučiti. Zaradi svojega neznanja diskutant ne sme omejevati diskusije.

  Torej če poskušam prosto prevesti besedico indoktrinacija, moram najprej pojasniti osnovo, to je besedico doktrina. Doktrina je izvorno skupek (sistem) verskih resnic, ki jih je zapovedala visoka cerkvena hiearhija z namenom, da preprostemu, neukemu ljudstvu olajša pot skozi življenje. Ni se mu namreč treba opredeljevati do vsake stvari posebej, človek le preveri, kaj o tem pravi doktrina in se opredeli na njeni podlagi. Značilnost doktrin je, da se ne preverjajo, da se jim slepo zaupa.
  Indoktrinacija torej približno pomeni, je tvoj miselni svet zapeljan s strani višje avtoritete in da ti določeno stvar zagovarjaš zaradi vnaprej sprejetih “resnic” in ne zazaradi tega, ker bi svoje misli o danem področju procesiral skozi svoj logični aparat.

  Moj skok na stran, na temo cerkve je bil le dodaten komentar na temo pranja glave. S pranjem si namreč začel ti. Jaz sem zgolj podvomil, da se je Mrkaić ukvarjal s tabo.

 14. ana pravi:

  Rado, tole je zanimivo. Sama sem “Cerkvena”, toda indoktrinirana nočem biti. Mi pa dajejo veliko misliti razne izjave in o njih razmišljam. Poglej, seveda so me marsičesa naučili, toda velikokrat sem bezala v kakšne resnice, ker nisem razumela, ker mi ni bila razumljiva neka rešitev. Tako mnogih stvari v Cerkvi slepo ne sprejmem, sprejmem tisto, kar čutim, da odmeva v meni, da me navdihne, da mi prinaša mir ali pa pozitivno razdvojenost (tisto, da moram še delati naprej).

  Torej je prvotna razlaga besede indoktrinacije ta, hvala zanjo. V prenesenem pomenu je pa vsak s čim indoktriniran in vsak išče čisto svojo pot, čisto lasten izraz …
  Srečno vsem pri tem iskanju!

 15. Štefan Štefan pravi:

  No Rado tule si se pa zaklal. Doktrina je verjetno tisto, kar ma doktor, se pravi zdravnik. Recimo doktrina okulista je okulistika ali kako se reče. Indoktriniran pa potem pomeni da maš doktrino. Se pravi sem jaz dohtar, hvala lepa! Ampak še vedno velja tista, saj jo poznaš: zdrava pamet pogosto več zaleže kot vsak dohtar. A manj kot farmojšter.

 16. ana pravi:

  Oprostite, še par besed:
  Po slovarju tujk:
  doktrina = nauk, miselni sestav (politična d.),znanstvena ali modroslovna teorija: pejorativno: siva, abstraktna teorija brez zveze z resničnostjo

  Meni je najbolj znana zdravniška doktrina. To so pač neki predpisi, ki veljajo v neki družbi, državi.
  Ko sem sama vprašala, če imajo statistično dokazano, da so ravno kapljice AD3 pregnale rahitis iz naše države, ali ni tudi bolj zdrava in sploh bolj raznolika hrana vplivala na to, mi je zdravnica jezna odgovorila: “Taka je zdravniška doktrina in dokler v naši državi velja, da dajemo dojenčkom kapljice, jih pač dajemo. Pa tudi če čez nekaj let ugotovijo, da je to škodljivo!”
  No, odtlej vem, kaj je zdravniška doktrina, hehe.

 17. Štefan Štefan pravi:

  Ja no saj pravim, doktrina je tisto kar ma doktor, saj se vidi že iz besede, ane. So pa naši dohtarji že ena druga zgodba, kakšne jih streljajo.

 18. Rado pravi:

  Sam spadam med privržence tistih, ki trdijo, da obstaja paralela med dogmatiko in doktrino. Kot je doktrina v pejorativnem smislu svet nesmiselnih, nepotrjenih teorij, je tudi dogmatika svet verskih “resnic”, ki izhajajo iz velike pravljice – Svetega pisma.
  Kot je dejal raziskovalec biblijskega potopa: “Če dovolj dolgo vrtaš po Svetem pismu, je mogoče dokazati vse! Zaradi tega Biblija znanstvenim raziskovalcem ni ustrezno čtivo.

  Iz tega sledi, da je treba pomen posamične besede, glede na našo diskusijo, ovrednotiti skozi kontekst v katerem se nahaja.

  Strinjam se z obema sogovornikoma, da je doktrina, dogma, koristen skupek resnic, bližnjica, vendarle le do trenutka, ko opazimo, da z uporabo izključno le-tega sistema, sistema vrednot prihajamo do zadrege pri absolutnem dojemanju sveta in našem “srečevanju” z dogodki. Takrat moramo svoj sistem vrednot, vrednostno ponovno ovrednotiti.
  Prav trmasto vztrajanje pri enem, v mladosti pridobljenem sistemu vrednot (indoktrinacija staršev, pozitivna, ali negativna, kakršnakoli že, plus lastna mladostna spoznanja), loči tiste ljudi, od drugih, ki občasno preverjajo svoje bližnjice (doktrine, dogme) in jih popravijo glede na zadnja spoznanja.
  Le takrat Ana (tokrat te spominjam na najine nekdanje pogovore in na roman Vzhodno od raja), bomo zares obvladovali svoj “Timšel”.

 19. Štefan Štefan pravi:

  Joj kakšna kunšt!!

 20. blitz pravi:

  rado, seveda ljudje prihajajo do spoznanj sami, pa to še ne pomeni,da imajo vedno prav. Seveda pa je prav, da ljudje razmišljajo.

  Je pa zanimivo, da bolj kot nekdo poskuša nek pojem (v tem primeru doktrina) razširiti na splošno pojmovanje, bolj nekateri vse skupaj poskušate zožiti na izključno vero.

  Seveda se strinjam s tabo glede tvojega predzadnjega odstavka, vprašanje pa je, koliko ta-pametnim in raziskovalnim vse skupaj hasne. Pogosto tisti, ki pri tem ne komplicirajo, pridejo v življenju bolje in srečnejše skozi.

  Kot prispodobo bi vzel naš sijajen poskus 2000 znanstvenikov – vpeljali smo sistem mladih raziskovalcev, in povzročili inflacijo teoretično podkovanih, za družbo in industrijo pa v velikem delu bolj ali manj nekoristnih prejemnikov davkoplačevalskega denarja. So sicer enkratno izobraženi, a ne njim ne nam to kaj veliko ne hasne.

 21. Rado pravi:

  Dragi blitz, jaz ne govorim toliko o veri, za katero menim, da je nedotakljivo področje človekove intime, ampak sta moja kritična ost in dvom usmerjena predvsem proti cerkveni hiearhiji.
  In dalje kjer govoriš o sreči imaš najbrž prav. Srečnejši bi bil, če bi šel skozi življenje s plašnicami na očeh. Vendar najbrž moje življenje ne bi bilo tako izpolnjeno, kot je, tudi če bi bilo pogosto manj srečno.
  Ob tem sem se spomnil na Zupanov dialog iz Menueta za kitaro…

  Vi niste srečni gospod Berg?!
  Srečen? Eno samo življenje imam, pa naj ga preživim kot bebec zgolj zato, da bi bil srečen? Ne, na to jaz ne pristanem!

  Od znanstvenikov praviš, da ni bilo haska? Pri tem je tako, kot pri kmečkih jabolkih, ki obrodijo vsako drugo leto. Enako bo pri potomcih znanstvenikov. Naslednja generacija bo že bolj produktno usmerjena. (vidim, da ti to dosti pomeni) ;-) )

 22. Blitz pravi:

  Rado, no pa o cerkveni hierarhiji, saj je vseeno. Prav ima Stefan, ko pravi, da on pise o neki cisto tretji stvari, eni se pa takoj obesite na Cerkev, cepracv sploh ni tema debate.

  Nadalje mu ocitas, da zaradi neznanja omejuje diskusijo. Ce se ne motim, ni Stefan prisel debatirat k tebi, ampak ti k njemu. Nekoliko nelogicno za razmisljajocega kerlca kot si ti. Zakaj ne gres diskutirat tja, kjer so vsi super truper razgledani kot ti? Jaz se obicajno ne udelezujem diskusij, kjer se mi sodelujoci zdijo nekompeentni. Ce pa se iz kakrsnegakoli razloga ze udelezim take diskusije, jim pa seveda ne ocitam, da so nekompetentni.

 23. Rado pravi:

  Najbrž imaš prav.
  Hvala Blitz.

  P.S.
  Tisto o hierahiji pa se je tikalo le naju s Štefanom (veza: ena prejšnja debata)

 24. Štefan Štefan pravi:

  Joj zdaj pa res čisto nič več ne zastopim.

 25. ana pravi:

  Štefan, saj ne poznam načinov, kako in kaj se sme takole v tujem “vrtu”. Zame so te stvari nove. Povej mi, če kaj ni prav …

  Tale stavek iz Menueta, ki ga je zapisal Rado, je prav “dober”. Zdi se mi, da pač v življenju pogosto ljudje zatiskajo oči (se mi zdi, da ne pašem čisto sem) pred težavami, posebno pred težavami drugih …, odmislijo stvari in skušajo biti srečni. To je lahko dobro, lahko pa tudi poplitveno življenje. Površinsko, “haha” življenje.

  Resnično življenje je prihod in odhod, sprejemanje in dajanje, je visoko in globoko, na gori in v jami … in vse vmes …

  Rado! “Če dovolj dolgo vrtaš po Svetem pismu, je mogoče dokazati vse!” Isto velja za vse. Malo primer je res popolnoma ustreznih. Sveto pismo nam ponuja čudovite razlage medčloveških odnosov, odnosov do Boga, odnosov do narave … Če pomislim samo, kako zelo stara knjiga je to, če jo jemljem samo kot človeško (Verjamem, da je v vsaki dobri knjigi tudi Bog, ne samo v Svetem pismu), sem pretresena nad modrostjo (ljudi) starih časov.
  Skupaj sva razmišljala o Abelu in Kajnu, mene pa že dolgo nagovarja zgodba o Adamu in Evi. Kakšno je bilo življenje, dokler sta imela čisti srci. Kako se je zlo začelo z izgovarjanjem na druge, z valjenjem napak na druge. Adam je rekel: Žena je kriva, Eva je rekla: Kača je kriva! Kako bi bilo, če bi Adam rekel: Žal mi je, da sem vzel jabolko!
  Zdi se mi, da je veliko težav na svetu zato, ker valimo krivdo drug na drugega. (Zgodba je lahko dobra – tudi če ni zgodovinska.)

 26. Rado pravi:

  Ana,

  sveto pismo, kot spodbuda in orientacija za življenje je tapravo berilo.
  Vendar biblija ne sme biti zapoved, ampak bogasrvo iz katarega ljudje črpamo, če začutimo potrebo.
  Torej ni problem v bibliji, ampak v zlorabi le-te. Če potuješ skozi zgodovino kršanstva in skozi zgodovino RKC, lahko vidiš, kako je cerkvena hiearhija prilagajala svetopisemske nauke, vsakokratni politični situaciji primerno.

  In ljudje, ki živijo Kristusovo ljubezen, kot mati Tereza npr., (pa južnoameriški duhovniki, nosilci teologije osvoboditve so mi dosti bliže), kot pa naš kardinal s svojimi filipikami.

 27. ana pravi:

  Joj, Rado, kaj bo rekel Štefan, kaj delava v njegovem “rajskem vrtu”!

  Večina ljudi na tem svetu se trudi, da bi kaj dobrega naredilo.
  Marsičesa o drugih ne vemo.
  Včasih se slabo izrazimo, nismo razumljeni.
  Včasih kdo iztrga kaj iz resničnega življenja ven in potem je neuporabno, po krivici nerazumljeno.

  Naš kardinal. Vem za vsaj eno zelo veliko dobro delo, bilo je v odnosu do mene in moje družine. Ni se hvalil s tem, naredil je brez oznanjevanja svojih dobrih del – in zato si lahko mislim, da je naredil še kaj dobrega …

  Ne sodite, da ne boste sojeni … Jaz včasih sodim, pogosto pa vidim, da premalo poznam ozadje, spoznavam, da ljudi v srca premalo poznam …
  Tudi mene sodijo.
  Ti me najbrž ne obsojaš, toda če bi več vedel o meni, bi se prav lahko našlo marsikaj, kar delam narobe …
  Delamo v skladu s vojimi spoznanji in svojimi močmi.

  Mati Tereza je res človek, ki prepriča! Hočeš splaviti? Daj otroka meni! To je praktična ljubezen. Govoriti lepe misli je še precej lahko – vsaj večini … In spomnim se zgodbice iz tistih krajev, kako je nek človek opazoval družino z več otroki, samo mamo, kako so se pozno zvečer umili pri neki pipi na postaji in polni smeha in veselja polegli po tleh, brezdomci. Resnična sreča? (Namig na citat iz Menueta!)

  Štefan, hvala za kotiček!

 28. Rado Rado pravi:

  Za Štefana te skrbi Anči?

  Brez panike. Kaj pa bo naredil? Nekaj suhega bo narezal ter štefan vina bo padel na mizo. (Od njega še nihče ni šel lačen in žejen) :-)

 29. Štefan Štefan pravi:

  No no saj jaz mam rad da takole malo pokramlamo, samo hudiča ko nič več ne zastopim. Vi ste cele doktorske hudiče semle gor nakracali, haha, to je pa preveč zame, pa drugače nisem pri ta bukovih. Ampak kolkor razumem se ti ne strinjaš, Ana, da tale Rado kar vsepovprek mastne tolče? Lepo, lepo. Saj on je bil včasi lepo vzgojen fant, zdaj pa ne vem kaj mu je. Ampak ga bomo že nazaj v red spravli, ni vrag!

 30. blitz pravi:

  štefan, a ti se pa samo damam zahvaljuješ? Jaz sem se tudi zate potegnil, pa nič. No saj te razumem. Jaz se tudi raje damam dobrikam, haha.

 31. Štefan Štefan pravi:

  Ja no saj ti si pa tudi fejst, te mam med finimi blogi, ne to pozabiti! Drugače pa saj poznaš tistega: ženske so ženske, je rekel pa vrata zaloputnil.

 32. Rado pravi:

  Štefan se dobro drži, popoldan je celo med prvih deset prišel.
  Le malo ga imam na sumu, da je Gorenc. Šunki pa vinu se je elegantno izognil. :-)
  :D

 33. ana pravi:

  Oprosti, Štefan, kar znašla sem se tukaj. Z Radom si že dlje časa dopovedujeva nekatere stvari, Cerkev je najina pogosta tema. Včasih ga zelo razumem, kaj pripoveduje, ga podprem potiho ali tudi z besedami. Torej sem morda dovolj pismena? Hehe!

  Mislim, da kdorkoli težko ocenjuje pismenost drugih. Kaj je merilo?
  Moj sin je v šoli dobil kazen: črno piko. Pa še trije drugi šolarji. Jaz pa kot pravična mati sem zahtevala, da fant zares popravi napako, to je bilo več “točk”, celo svoj denar je moral za to uporabiti. Potem sem rekla učiteljici, da bi mu morda za spodbudo lahko daj dala še enga smejka zraven pike, jasno mije bilo, da piko je pač dobil in da mu je ne more kar izbrisat. Toda ona ni bila za to. Rekla sem, da če se ne da popraviti, potem se ne splača vse to, kar je moj sin moral narediti, saj je na istem kot vsi drugi, ki niso naredili nič, da bi popravili napako.
  Učiteljica ni razumela, kaj hočem povedati. Razumevanje govorjenih besedil? Pismenost?
  Za hec: Če razumete, kaj sem želela povedati, ste pismeni … Joj, joj, spet misel: lahko sem pa jaz premalo jasna … Če nekdo ne razume sporočila, je lahko krivda v piscu in ne v bralcu! Kdo je torej tisti, ki lahko ocenjuje pismenost? Zakaj več učiteljev isti spis različno oceni?
  In na srečo niso naše vrline ravno v ocenah, spričevalih …

  Lp!

 34. Štefan Štefan pravi:

  Ja Rado ne zastopim med kerih prvih deset to misliš. Ana ti si pa fino nekaj o pismenosti napisala, saj to je tema, zaboga. O Cerkvi bomo drugič pisali, čeprav mislimo pa ves čas na to. Pa fino, da sina strogo priviješ, o današnji mehki vzgoji mam veliko pikrih za povedat! Učitelji so pa spet druga zgodba, potem pa še javkajo da majo premajhne plače.

 35. ana pravi:

  Štefan, o Cerkvi se sliši tako kot o spolnosti v kakšnih finih krogih (kamor seveda jaz spadam!!!), nič ne poveš, pa stalno jo imaš v mislih! No, se je hecam!
  Sinko je spreten, upam, da jaz tudi vsaj za silo … No, kaže, da si dojel, kaj sem hotela povedati! Torej sva oba pismena!
  Danes sem pokukala v tvojo veliko noč. A veš, da imam en tak simpatičem mail, da me mika, da ti ga prilepim! Mojemu sinku, ki je moral imeti za govorno vajo v šoli narodne običaje, šege in navade, sem ga dala za gradivo! Učiteljica je bila zadovoljna, jaz sem se pa smejala! Včasih je preprosto, zakaj bi pol Prazničnega leta Slovencev Nika Kureta moral prebrati – če pa ni treba in če že sicer tooooliko vemo o veliki noči?!

 36. Štefan Štefan pravi:

  Pismena sva, pismena. Tisti email pa lahko semle napopaš, če je takle kratek, al pa še bolje, pošlji mi ga pa ga mrbit jaz objavim! Samo da ne bo kaj takega pregrešenga.

 37. ana pravi:

  Pregrešno pa, pregrešno, se boš smejal.
  Samo jaz nisem dovolj … pismena (????), da bi vedela, kje najdem tvoj naslov, kam pošljem?

 38. Štefan Štefan pravi:

  Joj potem pa najboljše da res mi kar pošlješ tole, da vidim kako pa kaj. Ampak moj email pa ne bom kar takole vsem kazal, da mi kdo še viruse da gor potem, ne hvala. Veš kako bova naredila, semle gor ga napišem, ti mi povej ko ga boš vidla, potem ga bom pa prec zbrisal, to znam!

 39. ana pravi:

  štefan, sem že!

 40. Štefan Štefan pravi:

  Juj, si pa hitra! No pa sem umaknil, nepridipravi se pa lahko pod nosom obrišejo.

 41. blitz blitz pravi:

  Štefan, sem danes prebral, da Mrkaić res po internetu išče, kdo je kaj napisal o njem.

 42. Štefan Štefan pravi:

  Kako zdaj se je še na koga spravil?

 43. Žele pravi:

  Zdravo Štefek!
  Javljam se ti v imenu skupine Drugo Dugme! Vidim, da si nekaj dodal na naš blog. Predvidevam, da o zadevi pojma nimaš in nekaj govoriš v prazno, kar pa se zate oz. za človeka tvojega kova ne spodobi, zato te osebno vabim na kak koncert , da kakšno skupaj rečeva in se spoznava. Ps Bom uredil, da imaš vstop prost!
  Lep dan. Žele DD

 44. Štefan Štefan pravi:

  No tako muziko jaz ne poslušam, zame so bolj domače veselice. Saj veš, župca, ples pa harmonika, ne pa žaganje po kitarah, lepo te prosim. Pa hvala za povabilo.

 45. Žele pravi:

  Veš kolega, zdaj pa vidim kaj te muči, a ni tako! V tej glasbi kitare ne žagajo ampak lepo igrajo! Melodika – nostalgija, da staro dobro ne gre v pozabo! Kakšna Ružica si bila al pa Selma bi bila tudi zate. Nič nimam proti pravim veselicam in harmoniki in včasih se tako ali drugače tudi sam kakšne udeležim. No če se slučajno kdaj odločiš pa se lahko spoznamo, do takrat pa obilo zdravja in dobre volje in le tako naprej.

 46. Štefan Štefan pravi:

  Ja lepo od tebe, enako. Pri Štefanu se vedno fino zmenimo.

 47. pravirocker pravi:

  Tole kar počnete je sramota za celo Slovensko rokersko in ostalo nacijo, ki ljubi takšno zvrst glasbe!!! Sram vas naj bo z lasuljami na odru kot kakšne sestre, ali še huje toplovodarji!!! Celo živlenje ste natepavali, Avsenike in Slake, sedaj pa ko ste očelavili in osiveli ter ostareli glumite nekakšne kvazi rokerje z gejevskimi lasuljami in z tem delate sramoto tistim, ki so pravi glasbeniki… Še sestre imajo saj konkreten imiđ, tudi posnetki niso daleč od Fredi Milerja in ostalih ponižujočih jajc!!! Tisti ki ima na Slov. sceni kaj konkrentnega za pokazat tako stilsko kot z glasbo se ne preobleče iz narodne noše v raztrganega in v lasuljo preoblečenega kurenta:-) Pravi roker ni prodana duša in ne nosi lasulje za povrh pa mu ni treba en kup kvazi preoblek, da se bo dokazal kako dober glasbenik je….

  Upajte lahko samo, da vas kakšen član Bjelog Dugme-ta, Parnega Valjka… ne bo tožil zaradi ponižujočih nastopov in gejevskih preoblek.

 48. Štefan Štefan pravi:

  No no nikar tako zaletavo, kaj so ti pa naredili. Meni se zdijo kar prijazni gospodi, rok je pa rok, če veste kaj mislim. Vse neka ista žalost. Mislim saj lahko poveš svoje mnenje, ampak hopla, preklinjal pa ne boš!

 49. pravirocker pravi:

  še daleč od preklinjanja in zaletavosti, saj zato pa obstajajo blogi da se pošteno pove in komentira?!?!

  Mravljinci spreletavajo marsikoga kakšna glasbena ironijaj se dogaja na naši sceni. Sam izvajam in tudi poslušam rock glasbo, vendar treba je ločit od kvazi glasbenikov, ki se v nekaj preoblačijo in z tem mislijo, da znajo igrati, od tistih ta pravih ki resnično nekaj zaigrajo in si težko prigarajo kakšen EU… Kvazi bleferji pa samo odžirajo kruh pravim glasbenikom za povrh pa delajo sramoto ne toliko sebi kot tistim, ki vedo zakaj se pri vsej tej zadevi sploh gre….

 50. joco pravi:

  Ja Štefan, kak pa se je pojavil ta pravirocker tu gor? Jaz ne poznam ne enega ne drugega, a ob tem kar sem prebral sem dobil občutek, da so ta bend Drugo Dugme kar vredu in zgleda da so na svojem področju tako dobri kot si ti na svojem, zgleda da ga dečki tako cepajo, da jim nekdo zavida. Jaz mislim, da če je pravi rocker res tak glasbenik takšnih izjav za druge nikoli ne bi dajal, če pa z svojo glasbo težko zasluži kak EU, potem pa mislim, da se bo sam moral vprašat, zakaj tako težko in zakaj nekdo drug z tem zasluži kaj več. Me je stvar res zanimala in sem izbrskal stran tega dugmeta in tam gor so motori, ki so jih dečki posneli v živo in povem ti, če nekdo tako zveni v živo, kot se to sliši, potem se lahko takšnim rockerjem kar lepo brez besed smeji. Oprosti, ker sem se malo vmešal, a ker si že večkrat pokazal da si iz pravega testa in poveš res tako kot misliš in tvoje mnenje za marsikoga veliko velja se naj takšni “pravirockerji” malo učijo in vzgledujejo po tebi, pa bodo prej zaslužili kak cekin. Lp

 51. pravirocker pravi:

  joco; pravi rokerji nismo bili nikoli polni dnarja, a so Šank Rok obogateli, poznaš mogoče Parni Valjak…:-) A poznaš mogoče Fredi Milerja, no ja tega pa ziher poznaš, ker iz tvojih besed domnevam da si iz pravega testa:-)))

 52. anja pravi:

  pravirocker,joj joj,kako pa boš imel denar,ko pa ga drugim ne privoščiš,vsakemu se vse povrne,in kar nekomu slabo želiš,sam to dobiš.zakaj te to tako boli.nekoč boš spoznal,da te bo sreča takrat obiskala,ko jo boš privoščil vsem drugim,kajti srečen je tisti,ki ima notranje zadovoljstvo,ti ga žal nimaš,kajti tu ni pomemben ne denar,ne slava,temveč notranje izžarevanje.,ki ga ima vsak v sebi.vse te žalitve pa te delajo le bolj nesrečnega,kajti tu ne gre le za DD,gre za nekaj,kar te ne bi smelo bolet.malo se zamisli nad vsem,ne zagovarjam nikogar,nekoč mi boš hvaležen za te moje misli.pa brez zamere.in zapomni si-vsako testo je na svoj način dobro-bodimo hvaležni,dokler še ga imamo na izbiro.

 53. Štefan Štefan pravi:

  Joj Fredi Miler je pa tisti pajac ko se je lani nekaj zviral. Ojoj ta je pa bil grozen. No če so pa teli Drugo Dugme tudi taki dam pa kar prav temule.

 54. Miha pravi:

  Štefan, jes sem jih včeraj poslušal v Zelenem gaju. Moram ti reč, da Drugo Dugme zna in da dobro igrajo in niti ni primerjave med njimi in taki kot je Fredi.
  Pa še včeraj so bili tam Pomaranča in The Drinkers. Prava rock scena.
  Drugo Dugme pač igrajo komade od Bijelog Dugmeta in to zelo dobro.
  Dobra imitacija pevca zelo podobno Islamoviču.
  Škoda, da je takih dogodkov na Primorskem še vedno premalo.

 55. Štefan Štefan pravi:

  Aha a da znajo. Ja potem pa res ne vidim kje je tu problem. Samo jaz pa res ne maram tako muziko.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !